Tack Televerket!
    
nr 5  1963                 
■■■ Gäsp!  Jag är trött i dag. Det är televerkets fel. Kl. 04:00 natten till den 24 januari ringde telefonen i kåken. Jag vacklade opp, tog luren och sa:
    — 32668.
    — Förlåt, det här är telefonvakten. Jag skulle väcka men jag har kommit fel.
    Knäpp.
    Sen sov inte Olsson mer den natten. Nåja, nu är televerket och jag kvitt. Det hände sej nämligen att Olsson och en kollega lånade en lya av en annan kollega i en landsortsstad och beställde telefonväckning klockan sex. Prick sex ringde flickan. Kollegan som låg närmast svarade. Han gav mej en armbåge mellan revbenen och sa:
    — Du vad är det för nummer?
    — 304086, sa jag och somnade om, ty det är skönt.
    Ny armbåge.
    — Du, det stämmer inte.
    — 368046, sa jag och somnade om, ty det är skönt.
    Ny armbåge.
    — 366086, försök med det, sa jag och somnade om, ty det är skönt.
    — Ingenting duger, sa kollegan.
    — Står’e inga nuffrer på apparaten?
    — Nä.
    — Hälsa flickan att vi är vakna, sa jag och somnade om ty det är skönt.
    Kollegan hälsade detta, lade på luren och somnade om, ty det är...
    RRRRrrriiinnngggggggg! Televerkets tjänstemän ger sej inte så lätt. Denna fordrade få veta att hon ringt rätt nuffra, om hon så skulle ringa ner huset. Då klippte vi av sladden och somnade om, ty det är skönt
    Lite billigt bara av televerket att hämnas så här långt efteråt. Och klockan 4 på morron. Det är inte skönt.
    Väckning är ett svårt kapitel. Jag erinrar mej i sammanhanget historien om han som skulle åka sovtåg till Hälsingborg. Gör man det kan man byta antingen i Hässleholm eller i Eslöv. Dom som har bråttom till Hälsingborg byter i Hässleholm. Den här hade bråttom. Han sa till tågbefälhavaren:
    — Jag är fruktansvärt svårväckt, men jag måste till varje pris av i Hässleholm klockan 8.03, annars missar jag en viktig konferens i Hälsingborg. Gör vad ni vill med mej, slå mej, sparka mej, häll vatten över mej, kasta av mej. . . vad ni vill bara jag kommer av i Hässleholm klockan 8.03. 
    Naturligtvis vaknade mannen i Eslöv Klockan 9.04. Ut i korridoren, kraftigt tag i hampan på tågbefälhavaren och så en råskällning där hela det svenska förrådet av svordomar uttömdes. Tågbefälhavaren gjorde en avvärjande gest med handen och sa: 
    — Nu räcker det... Nog för att ni svär ovanligt bra, men då då skulle ni höra den som vi langa av i bara pyjamasen i Hässleholm 8.03 i morse, han kunde svära han!
   500 kronor får man i rabatt om man är IC-medlem och köper en Saab före den 28/2. Bilcentralen i Stockholm, har distribuerat presentkort med den innebörden till IC-medlemmar i Stockholm. En Saabförsäljare kommenterar: 
    — Två saker kan man utläsa ur det här erbjudandet. 1) Saab är normalt 500 kronor för dyr. 2) Saab försäljarnas provision är tydligen för låg. Det finns marginal att höja den. F. n. förtjänar försäljaren 140 kr på varje Saab han säljer,
    10 sätt att skaffa sej ett bra magsår och påskynda hjärtslag: 
•   Gå på kontoret på kvällar, lördagar, söndagar och helgdagar.
•   Ta med dig portföljen hem de kvällar du inte är på kontoret. På det sättet kan du uppfriska dagens bekymmer och förtretligheter.
•   Avslå aldrig en framställning, säg alltid ja, ja, ja tack, all right.
•   Tacka ja till alla inbjudningar, till möten, banketter, kommittéer osv. . .
•   Ät aldrig en måltid i lugn och ro. Se till att du kan hålla en konferens medan du äter.
•   Betrakta fiske, jakt, golf, biljard, kortspel, segelturer, promenader osv, som ett slöseri med tid och pengar.
•   Var övertygad om att det är dumt att ta ut den fritid och semester som du e har rätt till. 
•   Dela aldrig ansvaret med någon; bär själv alltid hela ansvaret.
•   Om arbetet fordrar resor, se till att du kan arbeta på dagen och resa på natten,
•   Undvik aldrig en dispyt, ge dig i kast med allt. Lycka till.
    Festligt i veckan. Värdshuset Spången i Spånga utanför Stockholm får inga spriträttigheter. Ur kontrollstyrelsens motivering: "Det har tidigare varit så att man inte fyllt kravet på en första klass restaurang. När gäster beställt rätter enligt matsedeln, har det hänt att personalen fått springa till snabbköpet tvärs över gatan för att skaffa råvaror till rätten".