En god älskare ser man aldrig röken av!

 
   
nr 36 1967                 
■■■ Har ni kysst någon som rökt Philip Morris?
    I så fall, flickor, hade ni ingenting för’et. Ryska forskare har just bevisat att killar som röker är dåliga älskare!
  Nej, det är de friska killarna i skog och mark som är de bästa älskarna, gossarna som lufsar, gossarna som fiskar, gossarna som lever med naturen.     Eller som Söderlund i viken, ivrig amatörfiskare, säjer:
    — Har ni kysst någon som rökt böckling?
    — I så fall, flickor, vet ni att det är en jäkla skillnad.
  Nu hör det till att man är skeptiker. Man ska inte tro allt vad folk säjer, för då går det illa för en. Varken ryska forskare eller Söderlund i viken förtjänar att tas på allvar förrän man kollat vad dom säjer.
    Ett bra sätt är enligt mitt förmenande att fråga konsumenterna om saken, dvs. dom som konsumerar älskare, dvs. tjejerna.
    Blixtaktuell som alltid , har jag föranstaltat om en enkät bland flickor som nått så pass stadgad ålder att de har ett par Tylösandssemestrar bakom sej och vet vad dom snackar om när det gäller svenska älskare, rökare och icke rökare.
  100 procent av de tillfrågade sade sej vara så pass nyktra att de klart hajade frågan. 
  99 procent försäkrade att de råkat ut för älskare.
  1 procent, ett hembiträde från Sibyllegatan, sa att någon älskare hade hon aldrig haft “om man inte räknar byrådirektörn förstås”.
  Till att börja med avslöjade undersökningen att svenska kvinnor är oerhört sangviniska i sin inställning till den manliga partnern, i över-raskande många fall hade man inte ens brytt sig om att kolla om vederbörande var rökare eller ej. Bland dem som kunde ge besked i frågan, var det endast ett fåtal som kommit på idén att sammanställa rökningen med partnerns prestationsförmåga i det väsentliga ögonblicket.
  1 procent, Asta Bengtsson på Volmar Yxkullsgatan, sade sej avsky älskare som röker, ända sen den gången hon följde en plåtslagare hem från Grönan och han envisades med att röka Flor de Brasil under akten. Inte för att röken var direkt generande, men plåtslagaren blev så till sej i trasorna att han tappade cigarren och brände lilla Asta i häcken.
  1 procent, Ulla Hermansson från Lilla Essingen, sade sej tvärtom vara tacksam för att somliga älskare röker. Lilla Ulla blev svårt på smällen efter en pingstafton på Lillsjönäs festplats, men tack vare att mannen var rökare, kunde han uppspåras och faderskapet fastställas. Hans namn stod på asken. Han hette Kent.
  35 procent ansåg att ett stilla bloss efter akten var en trivsam form av avkoppling. 
  14 procent var klart övertygade om att de ryska forskarna hade rätt i sitt påstående att rökning nedsätter potensen. De hade observerat detta hos sina äkta män. Här må dock parentetiskt inskjutas att dessa flickor samtliga voro över 86 år.
    Flera av de tillfrågade undrade hur det kunde komma sej att Hollywoodfilmens älskare i alla tider uppträtt med tuff cigarett dinglande i mungipan, om detta skulle vara så farligt för kapaciteten. En fru i en söderförort sa:
    — Min man brukar sätta en cigarrett i mungipan och är då så lik Humphrey Bogart, dvs. om man bortser från Bogart, båda röker nämligen Chesterfield.
  En obemärkt 38-åring i Bandhagen säjer:
    — En oskyldig cigarrett kan väl inte vara så farligt, det är värre när man kryper i säng med turkar, för vattenpiporna snörvlar så att man kommer ur stämning.
    Utredning pågår för ögonblicket.