Barbro Olssons Kaviarlåda
Rätten kom väl till pass ute på ön när vi fick oväntat besök. Den smakar lyxigare än man kan tro och den milda sältan kompletterar bra till sill och strömming. Äggen fanns alltid hemma liksom kaviaren, dillen fanns i pappas trädgårdsland, berättar Jonna, och grädden kunde man alltid låna av grannen.

 

  Ingredienser:                                   Antal portioner 4

5 hårdkokta ägg
Ejderns Drottkaviar
ca 1,5 dl grädde (Keldas röda går bra)
färsk dill


Gör så här:
   

1.   Mosa de hårdkokta äggen direkt i en eldfast form (behöver inte smöras).
2.   Strö klippt dill över.
3.   Vispa grädden tillsammans med kaviaren ganska hårt och bred den över ägget
      och dillen.
4.   Skjuts in i ugnen på 225 grader. Färdig när den är vackert gyllenbrun (tar kanske ca 10 minuter)

Serveringstips:
En immig Utö nubbe och en källarsval Carlsberg Export, funkar bra till. (Lasses anmärkning)