Gits Olssons Kaffegök
 
Ett utmärkt sätt att förtära kaffe!

 

Ingredienser:                            Antal portioner 2
nybryggt eller nykokt kaffe
renat brännvin, vodka
cognac eller whiskey
sockerbitar

Gör så här:

1.   Man lägger en sockerbit i botten på en kaffekopp av vanlig konventionell typ.
2.   Häll i kaffe tills sockerbiten inte
syns.
3.   Häll sedan i
brännvin tills sockerbiten syns igen.  Gits berättar i ett kåseri, att det i       originalreceptet skall vara en tioöring i botten på koppen, men de var då det fortfarande
      fanns tioöringar.

      Ett annat sätt att tillreda kaffekask är att:
1.   Först hälla i önskad mängd kaffe, sedan sakta och försiktigt hälla i brännvin på en kaffesked som       hålls i höjd med kaffet. Obs! Du får inte röra om i kaffet, man ska tydligt se att spriten liksom flyter       på kaffet.
2.   Drick så försiktigt och upplev hur det varma kaffet lägger sig nederst i gommen och spriten       ovanpå.       
 
(Kaffegök = kaffekask, kask, gök, kaffehalva, kaffe med brännvin. Använder man istället whiskey, heter det kaffe med
skeppargrädde!)