ALLT DETTA KOMMER ATT HÄNDA 1975. . .

nr 1  1975
■■■ Ni lever nu i 1975. Förra numret av denna utmärkta tidskrift berättade om 1974. Det var ett nummer om de svenskar som kom på löpsedlarna det året och skapade nuets svenska historia.
    Vilka ansikten och namn ska lysa mot oss från löpsedlar och förstasidor detta år? Vad kommer att hända 1975?
   Låt oss göra ett försök att gissa, även om det är vanskligt. Eller som man säjer på Skolöverstyrelsen, det är svårt att SIA.
    Den första tankern kommer förstås att gå på grund i inloppet till Brofjorden och sprida 150 000 ton tjockolja längs västkustens badstränder. Experterna, som försäkrat en sådan grundstötning omöjlig, kan inte längre ställas till ansvar, eftersom dom bytt jobb. Dom är numera pumpkontrollörer i Ringhals.
    Cancerns gåta blir inte löst i år heller, eftersom våra duktiga svenska forskare inte har några medel att forska för. Regeringen anslår inga, trots att tusentals människor dör i cancer varje år. Regeringen anslår som vanligt miljarderna till krigsmakten trots att ingen svensk avlidit på grund av krig på 180 år. 
    Kungen kommer att träffa Lill-Babs allt oftare. Tidningarna kommer att tala om, att det är slut mellan Lill-Babs och Bo Svensson. Sent i höst kommer Lektyr att avslöja, att kungen har ett otillbörligt förhållande med Bo Svensson.
    Priserna kommer att stiga trots prisstoppet. Regeringen kommer att försäkra, att prisstoppet ändå fungerar, men "på en högre nivå". Det är det tjusigaste man hört sen tyskarna rapporterade om sina taktiska reträtter från Stalingrad.
    Djurgårn kommer att hamna nertill i tabellerna både i ishockey och fotboll under våren. I sommar får vi dock läsa i huvudstadstidningarna att Djurgårn laddat opp. Efter första omgången i höst står det att Djurgårn är höstens lag. Efter andra omgången står det att Djurgårn ska vinna allsvenskan.
    Alexander Solzjenitsyn avslöjas. Mannen som ryssarna lät västjournalisterna intervjua när han fick Nobelpriset, samma karl som ryssarna deporterade, är inte den riktiga Solzjenitsyn utan bara en agent. Den riktiga Solzjenitsyn finns inte. På förfrågan uppger Tass att hans böcker har skrivits av en som heter Bobrov Balderzon, en deckarförfattare i gruva 412 i Sibirien.
    Otto Nordenskjöld lyckas inte heller i år få Sveriges Radios ekonomi på fötter. Hans chefsjobb sätts i fråga. Sveriges Radio befinner sej i samma situation som flickan i Havanna, har inga pengar kvar, väntar på en Karl.
    Öjesten avslöjar i augusti på två sidor i Expressen att Volvos 76:or har helt andra lock på handskfacken än 75:orna. Gyllenhammar räknar ändå med att inte behöva höja priset per bil mer än i runt tal tusen kronor.
    Sträng avgår inte i år heller. Han är "Partiet" för tiotusentals gråsossar som ännu tycker att Palme, Carlsson och Calle Batong är ena jäkla spelevinkar. Och valet är inte förrän nästa år.
    TV satsar miljoner på en serie i tretton avsnitt om den sociala strukturen i Övre Volta. Årets populäraste programpunkt blir dock två pappersdockor som inte kan tala rent. TV-teatern kör i början av året Utvandrarna. I slutet av året ger man samma serie baklänges och kallar den för Invandrarna.
    Svenska ishockeylaget Tre Kronor diskvalificeras på VM :s första dag sedan de ryska kamraterna bjudit dem på kaffe med dop.
  De svenska skidåkarna lyckas i år inte hävda sej internationellt. En undersökning visar att tävlingsledningen efter bittra erfarenheter i Falun försett deras skidor med så långa skruvar att de sticker ut på undersidan och bromsar.
    Alla i Stockholm utkommande tidningar kommer att öka mest i svensk press.
  Anita Lindblom talar ut i Vecko-Revyn och säjer att det var svårt att vara gift med Bo Högberg.
  Bo Högberg talar ut i Svensk Damtidning och berättar, att det var svårt att vara gift med Anita Lindblom.
  Liv Ullmann träder fram i Vecko-Journalen och säjer, att det är lögn att hon nånsin har trätt fram.
  Björn Borg kommer att vinna många segrar. "Ny triumf för svensken" kommer det att stå på löpsedlarna. Han kommer att förlora också. Då står det "Monegasken utslagen igen".
    Johan i Svartträsk kommer att med hjälp av färgen på abborrfenorna spå oss en dålig sommar även i år. 
    På Sveriges Meteorologiska och Hydrologiska institut ler personalen och säjer, att dom har verkligen inget förtroende för sådana bysnillens spådomar. Därpå blir det dålig sommar även i år.
    En spåman från Rödlöga framhåller, att meteorologerna må säja vad dom vill, men så länge man har strömming i fågelholkarna, tyder det på lågtryck.
    Vår storstjärna i fotbollsvärlden, Ralf Edström kommer att skandaliseras. Ty mer än tre år i sträck får ingen människa vara populär i det här landet.
    Folkpartiet kommer att krympa ihop ytterligare för att framemot hösten endast bestå av Karl Erik Eriksson på Skansen och Gunnar Helén, som ingen längre vill bjuda på.
    Detta blir ditt 1975. Tro mej!
    Gott nytt år, förresten.