nr 40 1967 
    Man är en slarver och hör inte hemma i det här samhället. Man är inte skärpt nog att passa in i mönstret.
Förr i världen gjorde det inte så mycket att man var en slarver. Då köpte man och handlade och shoppade och när det helt plötsligt var slut i plånboken, så var det inte mer med det. I dag har man checklön. Man handlar och köper och shoppar och rätt som det är så ringer det en kamrer från banken och undrar om man inte är riktigt klok, för nu har man övertrasserat kontot, med en hundring igen. 
    Man traskar ner på banken och betalar in den där hundringen. När kamrern ser på en, känner man sej som en elak katt som tagit sej en guldfisk för mycket ur akvariet. Man är en slarver.
   Hur skönt är det då icke att läsa avskedsintervjuer i bladen med gamle chefredaktören för Västerviks- Tidningen Arne Lindström. Han avgår med pension i rappet och berättar. På sin tid var han redaktör för en rad landsorts- tidningar, Umebladet, Härnösands-Posten, Örebro Dagblad. Han säjer:
    — Jag var kringresande redaktör i fallfärdiga högertidningar. Det var visst värst på Umebladet.
    — Det första året jag var där, berättar Lindström, sköttes de dåliga affärerna av John R Sandström, en frän herre, en f d legendarisk fotbollsspelare med smeknamnet »Zanke». Tidningens bank fick plötsligt en ny ung direktör som tog sej orådet före att ringa och anmärka på att tidningen övertrasserat det blygsamma checkkontot. Zanke lyssnade tyst och dräpte till:
    — Jag har övertrasserat checkräkningar innan ni blev född, jävla snorgärs ...
Man har kanske valt fel umgängeston när det gäller ens kamrer?
    Ny fluga: Häromdagen låg jag bakom en liten Renault 4 L, en sån där skrytbil, på E 4. I bakrutan på bilen satt det en skylt där det stod: TUTA LAGOM, JAG TRAMPAR SÅ MYCKET JAG ORKAR! Mannen i Renaulten var offer för den nya flugan, skyltflugan. Som allting annat har vi fått den från Amerika. Just nu pågår en jätteförsäljning av dessa amerikanska plojskyltar i svensk tappning. Det är Putte Ek i AB Svensk Vitsproduktion som tillsammans med Åke Söderqvist har totat ihop det svenska plojet.