Tjugo julklappsrim, alldeles gratis!  

 
nr 51  1973 
■■■ “Jul med tradition”, står det som rubrik över helsidesannonserna från varuhusen. Visst är det kul med traditioner, men det visar sej i annonserna att traditionerna, vare sej de består i bandspelare, transistorapparater, filmkameror eller kaffebryggare, kostar ett par, tre hundra kronor styck.
■   En tradition är dock alldeles gratis, Mummels julrimsservice! Som vanligt hjälper vi er här med rimmen på alla dessa paket utan att ta ett öre för det:
Rim 1 — pipa till far:                         Rim 2 — en puderdosa från make till hustru:                     Rim 3 — bildtelefonapparat till brorsan:     
Som liten hade du napp,                      Som make jag härmed min hustru förbjuder                       Att mandrom är Kain och du ärAbel,
det fick väl duga då                           att vidare bruka sitt billiga puder,                                   lägg märke till det via en kabel.
Men, härmed kommer klapp                 En kvinna på Sundbybergs latituder
nåt nytt att suga på.                           ska inte lukta som Söderhavsluder. 


                                                                               
Rim 4 — gästbok till nyetablerad hembrännare:                                    Rim 5 — två dussin preventivmedel från frun till herrn i huset:
Här ska dom skriva efter besöken                                                        Tänk så mycket som har hänt,
dom som du bjussat på                                                                          Konsum döptes om till Domus
pölsa och kröken                                                                                  och fick nya sortiment, 
Men drickat du kokade smakade pesten                                                 borde kallas för Kondomus.
intygar jag som var första jästen.
                                                                                 

Rim 6 — borrmaskin till händige onkel Knut:                                           Rim 7 — genomskinligt nattlinne från herrn till frun:
Har man som hobby att snickra och borra                                               Ännu är du ingen tant, 
man undviker Sodom och även Gomorra                                                    än kan Du va transparent!
AEG, Bosch och Black and Decker
är grejer som INTE lustarna väcker
Om lidelsen ändå vållar dej pin
skickar jag med ett borrmagasin

                                                                                  
Rim 8 — julklapp till invandraren från hans fästmö i Stockholm:                Rim 9 — ett dussin blyertspennor till far:
Sabla väsen i Aten, tryggast är att bo i Flen.                                            Bläcket tatt slut genom dessa araber,
Trist dock är vårt svenska käk                                                                 därför jag köpte en bunt A W Faber. 
smakar pyton för en grek.
Skickar hälsningar med kram i
samt en halvmeter Salami.

                                                                                  
Rim 10 — elektriskt element till morfar och mormor i oljebristens tider:    Rim 11 — en påse bröstkarameller till polaren Karl:        
Hoppas det värmer, kära ni                                                                      Här har du lindring i det som dej hänt 
Beträffande olja, Kuwait and see.                                                             tack vare Hobson, John Silver och Kent.
                                                                                      
Rim 12 — en flytbryg ga till sjötomtägaren Al bertsson:                              Rim 13 — ett paket Gillette rakblad till kompis:
Essike, dessike, konton, tonton,                                                                 T o m i strävaste polisonger
rimma är svårt när det gäller en ponton.                                                    räcker detta rakblad
                                                                                                              en åtta — nio gånger.
                                                                                      
Rim 14 — julhälsning till fd. chefen från avskedad jugoslav:                        Rim 15 — julklapp till Birger Strid, Fulcrum:
Ter vara lögn at jak stjälit ur kasan,                                                         Trots du fått nog av fina presenter 
herr Direktören, ta sej i brasan!                                                                jag skickar en aktie i Wenner-Gren Center.
                                                                                    

Rim 16 — färg-TV-apparat till frun:                                                         Rim 17 - en burk tobak åt farfar: 
Orup och Bedrup och andra charmörer,                                                      Åja, det dög minsann åt en sån
dom har, må du tro, ena jävla kulörer!                                                         som greven Gilbert Hamilton!
                                                                                      
Rim 18 — ett hålfotsinlägg till moster Agnes:                                              Rim 19 — värmedyna i bilen till farbror Hugo:   
Mitt uti julen, den himmelska ron,                                                               Kall är bilen utav satan 
när i stillhet du knäckt dina nötter                                                             risk för mackel med prost at an
en grunka jag sänder, att stoppa i skon                                                        Men med denna Saaben känns  
den doja som knäckt dina fötter.                                                                 som en dyr Mercedes- Benz.
                                                                                       
Rim 20 - sagoboken Rödluvan — till ett modernt litet barn:
Sex och våld och snusk och porr
drabbat har vårt folk i norr.
detta börja i en forntid karg
med att mormor pola med en varg.
                                                                                         

Har ni hört den här?
På den gamla tiden i USA när Roosevelt var president kunde en president kosta på sej att berätta roliga historier. Den här historien var Roosevelts favoritgrej:
Det var så att det drog ihop sej till presidentval och i USA hör det till, att motståndarpartiets folk att intervjua regeringspartiets chef i radio inför allt folket. En republikan frågade helt frankt Roosevelt varför han egentligen hade blivit demokrat.
    — Nja, sa Roosevelt, min far var demokrat, min farfar var demokrat... och då var det ju helt naturligt att även jag blev demokrat.
    — Jaså, sa republikanen med djävulen i blicken, så att om både er farfar och er far hade varit hästtjuvar, vad hade hänt då . . .
    — Under såna förhållanden, sa Roosevelt, hade jag förstås blivit republikan!