Akta er för TV!
nr 4 1965
■■■ Man har varit med i TV. Man sa tjugo sekunder bokstäver i Aktuellt. Krogen Tennstopet nere i Klara skulle rivas, grävskoporna stod redan bakom hörnet och morrade på tomgång. Och inför det tråkiga faktum att hela rasket skulle bort och gå i himlen in, var TV nere på krogen och bad några av oss stamgäster komma med varsin synpunkt. 
    Det tog som sagt bara tjugo sekunder, och efter de tjugo sekunderna säjer jag: Varning! Akta er för att bli med i TV!
   Jag trodde i min enfald att folk börjat lessna på TV. De stigande publiksiffrorna på teatrar och biografer tydde på det. Men aj vad man kan hugga i gråsten! Aktuelltsnutten sändes i söndags. I skrivande stund är det torsdag förmiddag. Hittills har 120-130 personer stoppat mej på gator, i hissar, i snabbköp och i bastubad och sagt: 
    — Jag såg dej på TV.
     En del säjer det och ler som om dom kommit på en med något sattyg. En del säjer det med ett medlidsamt leende. Man förstår att de tycker att man liknade en snörvlande julgris i rutan, men att dom inte har hjärta att säja det rent ut. En del säjer det och rynkar pannan. Man förstår att man sagt något som dom tycker var dumt, fast dom inte vågar säja det rent ut dom heller.
     Trots allt är, den där gruppen på 120-130 man ändå uthärdlig. Det är mycket värre med lustigkurrarna som i skrivande ögonblick uppgår till 48 man.
   Dom säjer: Tjänare TV-idolen, ska du turnera i parkerna i sommar?
   Dom säjer: Fan vad du liknar Tjorven!
   Dom säjer: Och teatercheferna står i kö, förstår jag?
   Dom säjer: Lycka till i fortsättningen, men kom ihåg att inte nöta ut ditt ansikte. Det är farligt.
   Dom säjer: Jaså hej. Ja, förlåt att jag inte hälsade. Jag visste inte om man vågar tilltala dej längre. Du som vatt i TV och allting.
   Dom säjer: Bortsett från cymbalerna så var du Uffe Thoréns apa upp i dagen.
   Värst var skämttecknaren som var uppe för att kränga några gubbar. Det var inte några bra gubbar, och dessutom har jag flera hundra skämtteckningar i lager, så jag måste tacka nej. Han vände i dörren, betraktade mej harmset och sa: Blir man så där stöddig när man har vatt med i TV?
     Som sagt - passa er för TV! Det har sina sidor att bli idol.